A vitorlás suliról


A Karsai Sport Center 1979-ben Karsai Lajos által alapított vállalkozás. Alapjaiban a szabadidő sportokat kedvelők “szolgáltatójaként” jött létre. Az elmúlt évek során az érdeklődési területeket leszűkítve, tevékenységünket egyre inkább a hajózás, ezen belül is a vitorlázás határozza meg.

Az 1992-ben megalapított vitorlás iskolánkban elsődlegesen a belvízi kishajó vezetői oktatással, vizsgára történő felkészítéssel foglalkozunk. 1997 óta vállalkozásunk hajózási tevékenységének másik fő irányát vitorlás és motoros hajók egész éven át tartó üzembe helyezése, karbantartása és szervizelése tölti ki. Cégünk Balatonlellén, a BL Bavaria Yachtclub-ban működik, ahol 2009. évtől a Lellei Vitorlás Egylettel ( LVE ) együttműködve beindítottuk vitorlás gyerektáborainkat. 2012. nyarától, vitorlás iskolánk saját egyesületének, a KARSAILING Vitorlás Sport Egyesület keretein belül végzi a gyerekek vitorlás oktatását és edzéseit.

Vitorlás gyerektáboraink célja, hogy a vitorlás sportot megszerettessük a hozzánk érkező gyerekekkel úgy, hogy a tábor végére egy alapfokú ugyanakkor megfelelő vízbiztonsággal rendelkező kishajósok legyenek. Tanulják meg a hajók felszerelését, vízre bocsátását, kormányzását, a szélirányokat és azt, hogy milyen manőverekkel lehet egy hajót a leggyorsabban, a legegyszerűbben és a legbiztonságosabban mozgatni.

Ha szeretné, hogy gyermeke megtanuljon vitorlázni!

Ismereteinket és tapasztalatainkat nem akarjuk túlértékelni, igyekszünk valósághűen átadni a vitorlás táborainkba érkező, vitorlázni vágyó gyermekeknek. Szemléletünk szerint fontos és elsődleges a realitás, a pillanatnyi helyzet és lehetséges következményeinek pontos ismerete, a felelősség mindenkori érzése.

Karsai Gábor - Karsai Vitorlás Iskola, Balatonlelle, Balaton

Karsai Gábor
a Karsai Vitorlás Iskola vezetője, oktató

Karsai Tímea - Karsai Vitorlás Iskola, Balatonlelle, Balaton

Karsai Tímea
a Karsai Vitorlás Iskola ügyintézője