A vitorlás iskoláról


 A Karsai Sport Center 1979-ben Karsai Lajos által alapított vállalkozás. Alapjaiban a szabadidő sportokat kedvelők “szolgáltatójaként” jött létre. Az elmúlt évek során az érdeklődési területeket leszűkítve, tevékenységünket egyre inkább a hajózás, ezen belül is a vitorlázás határozza meg.

Az 1992-ben megalapított vitorlás iskolánkban elsődlegesen a belvízi kishajó vezetői oktatással, vizsgára történő felkészítéssel foglalkozunk. De segíteni tudunk az egy, vagy több napot vitorlázni vágyóknak is a vezetővel vagy önállóan bérelhető hajóinkkal. Vállalkozásunk Balatonlellén, a BL Apartments & Yachtclub-ban működik, ahol 2009. évtől a Lellei Vitorlás Egylettel (LVE) együttműködve beindítottuk vitorlás gyerektáborainkat. 2012. nyarától, vitorlásiskolánk saját egyesületének, a KARSAILING Vitorlás Sport Egyesület keretein belül végzi a gyerekek vitorlás oktatását és edzéseit.

Szintén ez évtől indítottuk el a már hajóvezetői képesítéssel rendelkező hajósok számára mester tréningjeinket (versenytréning), ahol az alapképzésen megtanultakon kívül, lehetőség nyílik egy mélyebb tudásszint elsajátítására.

Ezenkívül hajózási tevékenységünk másik fő irányát a vitorlás hajók üzembehelyezése, karbantartása és szervizelése tölti ki. Munkatársaink hajókhoz, vízhez, szélhez jól értenek. Vallják magukról, hogy “szerencsések”, mert a munkájuk a hobbijuk, és így könnyű a feladatok megoldása. A hajók, a hajózás és az ezzel kapcsolatos tevékenységek töltik ki részünkre az egész évet. A késő ősz és a tél, a következő évre való felkészüléssel telik. Minden évben részt veszünk a budapesti “Budapest Boat Show”-n és a balatonlellei “Balaton Boat” hajókiállításon. Itt találkozunk az elmúlt években nálunk vendégeskedő “kadétokkal”, hajóbérlőkkel, leendő ügyfeleinkkel, barátainkkal.

A vitorlás tanfolyamok, a vitorlás oktatás nagy figyelmet igényel, hogy a tanfolyamok sikeresek és eredményesek legyenek. A vitorlás tanfolyamon résztvevők véletlenül se érezzék magukat lekezelt “leiskolázott” személyeknek. Inkább érezzék és élvezzék vendéglátásunkat és segítő szándékunkat… Észre se vegyék, hogy milyen komoly elvárásoknak tesznek, tettek eleget. Legyenek olyan tudásanyag birtokosai, amivel eredményes hajóvezetői vizsgát tehetnek. Ismerjék meg a szelet és a vizet, próbáljanak közelíteni saját teljesítő-képességeikhez. Tiszteljék hajóstársaikat, szenteljenek figyelmet a tradícióknak.

Karsai Gábor - Karsai Vitorlás Iskola, Balatonlelle, Balaton

Karsai Gábor
a Karsai Vitorlás Iskola vezetője, oktató

Karsai Tímea - Karsai Vitorlás Iskola, Balatonlelle, Balaton

Karsai Tímea
a Karsai Vitorlás Iskola ügyintézője

A tanfolyam ideje alatt pedig győződjenek meg szlogenünk valódiságáról:

“Higgye el, ez felér egy nyaralással!”