OktatásAz oktatásról


A Karsai Vitorlás Iskola – akkreditált – a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) által jóváhagyott képzőszerv! Oktatási programunkban többféle lehetőség közül választhatnak az érdeklődők és jelentkezők.

Intenzív vitorlás és motoros tanfolyamainkat elsősorban azoknak ajánljuk, akik a tanfolyam végén vizsgát szeretnének tenni, de vitorlás iskolánk keretein belül lehetőség van vitorlás vagy motoros, csak elméleti vagy csak gyakorlati oktatás igénybevételére is. A gyakorlati oktatás Dehler Duetta 86, Grand 370 és Primör 18 típusú hajón történik.

Mint bemutatkozásunkban említettük a tanfolyamokat a 2009. évi szezontól Balatonlellén a BL Apartments & Yachtclubban tartjuk. A vitorlás iskola légkondicionált oktatóterme, biztonságos és jól felszerelt oktatóhajói, jól felkészült és képzett oktatói biztosítják mindazon feltételeket, amik nélkülözhetetlen hátteret biztosítanak ahhoz, hogy a vitorlás és motoros oktatáson résztvevők nyugodt körülmények között készülhessenek fel a vizsgára.

Tanfolyamaink egy hetes intervallumban működnek, tehát az oktatás hete elég intenzív napi beosztással jár. Az iskolánkba érkező tanulók a tanfolyam első napjaiban megismerkednek a Hajózási Szabályzat-tal, majd a többi napon folyamatosan sajátítják el a különböző fedélzeti tantárgyakat.

A gyakorlati oktatásokat délutánonként tartjuk és mindaddig a vízen vagyunk, amíg mindenki megfelelően be nem gyakorolta az aznapra szánt vizsgafeladatot. Bár a vitorlázás elégé időjárás függő, de azért megpróbálunk minden nap elég időt a vízen tölteni. Minden nap tanulunk valami új manővert és az előző napokban tanultakat is gyakoroljuk.

A vizsga menete


A Karsai Vitorlás Iskola vizsganapjai mindig pénteki napon vannak és 09.00 órakor kezdődnek. Kérünk mindenkit, hogy a vizsga kezdete előtt legalább 15 perccel előtte jelenjen meg és személyi igazolványát hozza magával.

A vizsgára érkező tanulók először az elméleti vizsgával kezdenek, ami a közlekedési hatóság siófoki vizsgatermében, érintő képernyős számítógépeken zajlik. Minden elméleti vizsgatantárgynál egy kérdésre a megadott, lehetséges három válasz közül kell kiválasztani a megfelelőt. Kérdésenként egy perc áll rendelkezésre, hogy a jó választ kiválaszthassák.

A sikeres elméleti vizsga után következik a gyakorlati vizsga mind vitorlázásból, mind motoros hajó vezetésből. A gyakorlati vizsgán csak az vehet részt, akinek az elméleti vizsgája sikerült.

A sikeres elméleti és gyakorlati vizsgát tett tanulók, a hajóvezetői képesítéseiket kb. két hét múlva kaphatják kézhez, személyes átvétel útján, valamelyik hivatali kirendeltségen. Kérésére részletes tájékoztatót és jelentkezési egységcsomagot küldünk.

Tanfolyamunkat feltétlenül ajánljuk azoknak is, akik majd tengeri kishajó vezetői képesítést akarnak szerezni. De ehhez szükséges a belvízi képesítés megléte!

Jelentkezés:


Bővebb információ és jelentkezés céljából keressen minket személyesen vagy az elérhetőségeink bármelyikén.

Információk és jelentkezés:


Karsai Gábor
30/9942-827
karsaisport@t-online.hu
www.karsaisport.hu
www.karsaivitorlasiskola.hu

A tanfolyamok helyszíne, postacím:


8638 Balatonlelle, Köztársaság u. 36-38.